Om oss

Hybriden är en kombinerad seriebutik/webshop/utställningsrum/tecknarstudio/fanzinedistro/seriereferensbibliotek som drivs av kulturföreningarna/serieförlagen CBK och Tusen Serier.
Vi finns på Mitt Möllan (Bangatan 5) i Malmö.

Vi ställer ut serierelaterad (och ibland annan) konst.

I butiken och webshopen hittar du:
-serier utgivna av Tusen Serier, CBK och Wormgod.
-fanzines som vi säljer genom fanzinedistron Fosfor.
-serier, böcker och prints som vi hittat på olika internationella seriefestivaler eller som ges ut av våra vänner i andra länder, som slovenska Stripburger, franska Le Garage L, serbiska Novo Doba och mycket annat från t ex Finland, Portugal, Spanien med mera.

Hemsidan är ny och vi har inte hunnit lägga upp allt ännu, men vi kommer att fylla på allteftersom under de kommande månaderna.

Letar du efter en studioplats? Kontakta oss för mer information.

I vårt seriereferensbibliotek har vi en liten men intressant samling serier från olika delar av världen. Kom förbi, sätt dig i soffan och se om du hittar något intressant. Det finns garanterat någonting du inte har sett innan.

Hybriden är också en större struktur med flera delar och kopplingar till andra delar av serieMalmö. Här har vi försökt göra en överblick:

Tusen Serier grundades 2011 med målet att öppna upp den svenska seriemarknaden för fler skapare och läsare med internationell bakgrund. Det finns så många bra verk som inte syns i den segregerade svenska kulturen. Tusen Serier finns för att göra skillnad, främst genom workshops, utställningar och utgivning.
www.tusenserier.com

CBK har funnits sedan 2001 och verkar för en mer varierad och intressant seriekultur i Sverige och internationellt. Utöver utgivningen av den internationella serieantologin CBA gör CBK utställningar, ger ut andra serieböcker, deltar i och arrangerar andra serierelaterade evenemang.
www.cbkcomics.com

Hybriden är också hem för seriefestivalen AltCom och serier- och konstkollektivet Wormgod.