Tillsammans mot serietorkan 9 april, 2020 – Posted in: Fosfor, News

Med Coronakrisen ställs flera seriefestivaler och liknande events in. För många, framförallt alternativa och oetablerade serieskapare, blir besvikelsen stor när de få chanserna för serieskapare och publik att mötas försvinner. Det vill Fosfor råda bot på.

Uppdatering:
För att lindra den serieabstinens som råder samarbetar två av vårens festivaler med Hybriden & Fosfor: SIS (Stockholms Internationella Seriefestival) och Seriefest! Tillsammans ger vi er Digital Seriemässa 2020!

Botanisera bland utställare och bokbord, ta del av allt nytt självpublicerat som släppts hittills i år och gör allt detta dygnet runt, när du vill!

Digital Seriemässa 2020 varar 15 maj-15 juni och mycket i butiken kommer vara kvar när mässan är över. SIS kommer ha en digital festival den 30-31 maj, där kan ni ta del av livesända och förinspelade programpunkter med svenska och internationella serieskapare. Besök Kulturhuset Stadsteaterns webbplats för mer info.

Fosfor är en icke vinstdrivande distro för seriefanzines som ingår i Hybridens webshop och drivs av den ideella kulturföreningen CBK i samarbete med Tusen Serier och Fanzineverkstaden. Vårt mål är att stärka en plattform för serieskapare som annars har svårt att nå större målgrupper och lyfta alla de sidor av seriekulturen som ofta förbises.

Det är alltid, men särskilt i tider som denna, en bra idé att tänka kollektivt och göra saker tillsammans snarare än som konkurrerande individer. Fosfor bygger på tanken att istället för att var och en försöker sälja sina seriefanzines, prints mm så har vi skapat en plattform där en störtre mängd finns samlade på samma ställe.

I webshopen får köpare lätt överblick över ett brett och varierat utbud. Säljare behöver bara fylla i vårt formulär för att deras verk ska läggas upp inom kort. Hela vinsten går tillbaka till serieskaparna själva, vi lägger bara på en liten summa för omkostnader som emballage. Genom 19 år av small press-förlagsarbete har CBK utarbetat ett smidigt och tryggt system för försäljning och då vi själva är serieskapare och vet hur det är att inte ha massa resurser vill vi använda de möjligheter vi har för att stötta hela kulturen.

En viktig poäng är att Fosfor inte ska ses som en service där du lämnar in dina saker till någon annan som sedan säljer dem åt dig och tar ut vinst. Se det snarare som en plats för gemensamt utbyte som alla tjänar på. När andra sprider länken till Hybriden och Fosfor så innebär det att någon som går till sidan av andra anledningar kan råka hitta även dina grejer. Kunder slipper också betala separat porto utan kan få sina serier i ett paket istället för från flera olika källor där det hade kostat mycket mer.

Vi kan såklart inte mäta oss med en hel seriefestival, men jobbar extra just nu för att utöka utbudet och effektivisera processen för att kunna fylla en del av det behov som finns. Allt för att nå känslan av att möta ett myller av serier och skapare på en och samma plats.

Här hittar du Fosfor, med ett kontaktfomulär för att få mer info om hur du registrerar dina fanzines, prints och stickers.
Här hittar du övriga produkter i shoppen, serieböcker från: CBK, Tusen Serier och Wormgod samt nyligen upplagda prints i olika tekniker.